Ve dnech 14.7-25.7 2025 máme zavřeno z důvodu DOVOLENÉ. Eshop zůstává v provozu, objednávky budeme zpracovávat 28.7.2025. Děkujeme za pochopení.

Blog, Strana 4

Čištění a uchovávání nožů

Mistr kuchař a řezník, ale i dobrá hospodyně vědí, že bez kvalitního kuchyňského nože se neobejdou. ...

Broušení a vše okolo

Ostření a broušení nožů patří k základním činnostem, které je nutno provádět, pokud chceme aby nůž f...

Victorinox ocel

Při výrobě nožů značky Victorinox se využívá ocel prvotřídní kvality značky Dauphinox, která kromě ž...

Pakkawood

Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Při výrobě je využito mode...

Japonské ocele pro výrobu mečů a nožů

Kanetsune používá pro výrobu svých nožů tři druhy ocelí.  White Steel - v japonštině zvanou ...

Materiály na výrobu střenek

Materiál rukojeti je po oceli druhou nejdůležitější částí. Ovlivňuje schopnost úchopu, pevnost nože ...

Oceli na výrobu nožů

Nerezové oceli Oceli v této kategorii jsou neerezové oceli s příměsí legujících prvků, (chrom, mang...

Co se ve skutečnosti děje při ostření?

Cílem ostření prostřednictvím ocílky je pozdvihnout ohnuté „krystaly“ řezného ostří, nikoli odstrani...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz.