Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč! Nad 2000,-Kč ZDARMA

Japonské kuchyňské nože

 JAPONSKÉ NOŽE

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří také značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje.

Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky opravdu nízké váze je porcování potravin velmi obratné. Není pak problém s nožem pracovat bez únavy celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se uhlíková ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. Stačí však sem tam plochu namazat olejem, časem se také vytvoří drobná oxidace, která zvýší odolnost proti korozi. U vyšších řad japonských nožů už tvoří tvoří základ jádro z nerezové oceli, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich.

Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez. Japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla, je to nesrovnatelné. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. Udržují se také velmi snadno na obtahovací kůži, zvládne to navíc i neprofesionál.
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Nejprodávanější

Kanetsune Hammered Santoku
Kanetsune Hammered Santoku
Dodáme přibližně za 20 dní
Kód: KC-942
 
2 699 Kč
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
3 145 Kč –12 %
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
Dodáme přibližně za 20 dní
Kód: 8194218
Původně: 3 145 Kč  (–12 %)
2 755 Kč
Kanetsune Santoku 140 mm
Kanetsune Santoku 140 mm
Skladem (1 ks)
Kód: KC-314
 
1 442 Kč
samura pro s lunar utility damascus 15 cm
2 199 Kč –13 %
Samura PRO-S LUNAR Utility Damascus 15 cm
Skladem (2 ks)
Kód: SPL023
Původně: 2 199 Kč  (–13 %)
1 897 Kč
Due Cigni Nakiri dřevo javor 17cm
Due Cigni Nakiri dřevo javor 17cm
Dodáme přibližně za 20 dní
Kód: HH05
 
650 Kč
Kanetsune Petty 135 mm
Kanetsune Petty 135 mm
Na dotaz
Kód: KC-363
 
1 130 Kč
Samura Damascus Santoku 180 mm
Samura Damascus Santoku 180 mm
Skladem (1 ks)
Kód: SD0094
 
3 499 Kč
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Dodáme přibližně za 20 dní
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
Skladem (2 ks)
Kód: KC-943
 
2 859 Kč
Kanetsune Sujihiki 270mm Plywood
Kanetsune Sujihiki 270mm Plywood
Dodáme přibližně za 20 dní
Kód: KC-713
 
2 595 Kč
329 položek celkem
XinCore Chef Knife Sandvik 210mm black
Tip
3 229 Kč –22 %
2 499 Kč
Kód: XC124
xincore chef knife sandvik 210mm white 1
Tip
3 229 Kč –22 %
2 499 Kč
Kód: XC125
Kanetsune Santoku 165mm
1 249 Kč
Kód: KC-952
20240326@134259 H3D6867 Edit
Limited Edition
12 499 Kč
Kód: KC-833
20250318@104300 H3D3247 Edit
4 290 Kč
Kód: KC-103
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 180mm Mahagon
3 290 Kč
Kód: KC-907
kanetusne kc 947
3 639 Kč
Kód: KC-947
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
2 172 Kč
Kód: KC-944
Kanetsune Kengata 180 mm
1 499 Kč
Kód: KC-362
20240327@115202 H3D6951 Edit
11 039 Kč
Kód: KC-825
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Santoku 180mm s Pouzdrem
10 080 Kč
Kód: KC-823
Kanetsune Nakiri 165 mm
1 499 Kč
Kód: KC-361
Kanetsune Namishibuki Wa-Petty 135mm Damascus s Pouzdrem Kód: KC-814
Kanetsune Namishibuki Wa-Santoku 180mm Damascus s Pouzdrem Kód: KC-813
Kanetsune Petty 120mm Plywood
1 248 Kč
Kód: KC-707
Samura MO-V nůž Santoku 138 mm
1 270 Kč
Kód: SM0093
SPL 0085 1 95deb6c5 02f1 4fb1 b915 b059caee4679
4 899 Kč –12 %
4 299 Kč
Kód: SPL085
20241017@104211 H3D0518 Edit
4 299 Kč –11 %
3 799 Kč
Kód: SPL095
XIN Cutlery Petty knife M390 120mm
7 799 Kč –35 %
4 999 Kč
Kód: XC109
XC138 1
4 999 Kč –20 %
3 999 Kč
Kód: XC138
Burgvogel nůž Santoku OLIVA Line 18cm
2 259 Kč
Kód: 6100.926.18.0
Dick nůž Santoku Premier Plus 18cm
2 921 Kč –12 %
2 558 Kč
Kód: 8144218K
Nahoru
Další produkty

Každý mistr potřebuje své nástroje, a v japonské kuchyni není žádnou výjimkou. Japonské kuchyňské nože jsou zázraky řemeslného umění, které přinášejí nejen eleganci, ale také vynikající výkon a preciznost. Jsou symbolem mistrovství, které japonskými řemeslníky získalo celosvětovou prestiž. Ať už jste profesionálním šéfkuchařem nebo vášnivým amatérem, japonské kuchyňské nože vám přinesou novou úroveň radosti a inspirace do vaší kuchyně.

Japonské kuchyňské nože se odlišují svým jedinečným designem, zpracováním a použitými materiály. Nejvýznamnějšími rysy japonských nožů jsou:

  1. Ostrost a tenkost čepele: Japonské nože jsou pověstně ostřejší a tenčí než jejich západní protějšky. To jim umožňuje snadno pronikat do potravin a vytvářet dokonalé řezy. Ostrost je dosažena díky tradiční technice broušení, kterou japonská řemeslná tradice zdokonalovala po generace.

  2. Tvrdost a kvalita oceli: Japonské nože jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, jako je například damascénská ocel nebo ocel VG10. Tyto materiály jsou vysoce odolné a umožňují nožům udržet dlouhotrvající ostrost. Tvrdost čepele je často měřena na Rockwellově stupnici a japonské nože se obvykle pohybují mezi 60-65 HRC, což je znak vynikající kvality.

  3. Ergonomický design: Japonské nože mají ergonomicky navržené rukojeti, které se přizpůsobují tvaru ruky a poskytují pohodlný a pevný úchop. To je klíčové pro dlouhodobou práci v kuchyni bez únavy.

  4. Různé typy nožů: Japonské nože nabízejí širokou škálu typů, které jsou specializovány na různé úkoly. Například existují Santoku nože ideální pro řezání, Yanagiba nože pro přesné krájení sushi, Deba nože pro filetování ryb a mnoho dalších. Každý typ nože je navržen tak, aby splňoval specifické potřeby v kuchyni.

Vlastnictví japonských nožů není pouze o majetnictví luxusního nástroje, ale také o získání nového zdroje inspirace. Tyto nože vám umožní přinést do svých kulinářských dovedností nový rozměr a rozšířit svou kreativitu. Jejich precizní řezy, jedinečné provedení a nádherný vzhled přemění vaše každodenní přípravy jídla na skutečný umělecký zážitek. Vařte s elegancí a přesností a staňte se mistrem ve vlastní kuchyni!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz.