Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 69,-Kč!

Japonské kuchyňské nože

 

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Nejprodávanější

Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (5 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Product 59565
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-350
 
1 099 Kč
Kanetsune Petty 135 mm
Kanetsune Petty 135 mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-363
 
1 130 Kč
Kanetsune Santoku 140 mm
Kanetsune Santoku 140 mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-314
 
1 442 Kč
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-951
 
1 249 Kč
Kanetsune Nakiri 160mm
Kanetsune Nakiri 160mm
Přibližně 20 dní
Kód: KC-149
 
2 249 Kč
Dick nůž santoku Pro-Dynamic 18cm
688 Kč –15 %
Dick nůž santoku Pro-Dynamic 18cm
Skladem (1 ks)
Kód: 8544218
Původně: 688 Kč  (–15 %)
586 Kč
Kanetsune Chinese Cleaver 220X90mm
Kanetsune Chinese Cleaver 220X90mm
Skladem (2 ks)
Kód: KC-096
 
2 125 Kč
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Petty 135mm s Pouzdrem
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Petty 135mm s Pouzdrem
Přibližně 20 dní
Kód: KC-824
 
7 680 Kč
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Santoku 180mm s Pouzdrem
 
10 080 Kč
344 položek celkem
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
2 799 Kč –15 %
2 379 Kč
Kód: 8194218
Kanetsune Hammered Santoku
2 699 Kč
Kód: KC-942
Kanetsune Hammered Santoku, 165 mm
2 859 Kč
Kód: KC-943
Kanetsune Kengata 180 mm
1 049 Kč
Kód: KC-352
Kanetsune Kengata VG10 180mm
2 994 Kč
Kód: KC-141
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (>5 ks)
549 Kč
Kód: KC-341
Kanetsune Santoku 140 mm
1 442 Kč
Kód: KC-314
Product 59565
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 099 Kč

santoku, tvrdé uhlíkové jádro, nerezový sendvič, dřevěná rukojeť

Kód: KC-350
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (>5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-952
Kanetsune Sujihiki 210mm
1 399 Kč
Kód: KC-955
Nakiri 165mm Black Plywood
1 190 Kč
Kód: KC-328
Samura Damascus Santoku 180 mm
3 499 Kč
Kód: SD0094
Burgvogel nůž Santoku OLIVA Line 18cm
2 198 Kč
Kód: 6100.926.18.0
Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (5 ks)
1 095 Kč
Kód: KC-954
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (3 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-951
Kanetsune Gyutou 205mm Fluorine coating
1 690 Kč
Kód: FC-G210-RT
Kanetsune Hammered Petty, 135 mm
2 172 Kč
Kód: KC-944
Kanetsune Kengata 180mm
1 612 Kč
Kód: KC-144
Kanetsune Nakiri 165 mm
1 499 Kč
Kód: KC-361
Kanetsune Nakiri 165mm
Kanetsune Nakiri 165mm
Skladem (5 ks)
1 249 Kč
Kód: KC-953
Kanetsune Petty 120mm Plywood
1 248 Kč
Kód: KC-707
Kanetsune Petty 135 mm
Kanetsune Petty 135 mm
Skladem (3 ks)
1 130 Kč
Kód: KC-363
Kanetsune Petty Damascus 150mm
3 770 Kč
Kód: KC-104
kasumi boning knife k32014
2 769 Kč
Kód: K32014
Nahoru
Další produkty

 

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.