Brousky, brusky, ocílky

Brousky na nože zahrnují širokou škálu produktů. Mezi nejoblíbenější patří oboustranné brousky, kde jedna strana je hrubší a druhá jemnější. Brousek na nože je vhodný pro nabroušení různých typů nožů: kuchyňské, kapesní, nože s pevnou čepelí aj. Pro zubaté ostří je potřeba použít speciální brousek ve tvaru kužele a z boční strany jemně zoubky obnovit. Kuželovitý tvar brousku na zubaté ostří zaručuje možnost "vlézt" se do většiny zubů.
Pro uživatele co požadují sofistikovanější systémy jsou praktické Lansky brousky, brusky na nože Worksharp a Tormek. Zde je možnost nastavení ideálního úhlu u nože, výsledek je perfektní a to bez příliš velkého úsilí majitele nože. Ostrý nůž je základ pro perfektně odvedenou práci

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | | 20»