Nože na pečivo

1 | 2 | 3»

Nože s vlnovitým a zoubkovaným ostřím se výborně hodí ke krájení chleba, pekařských výrobků a dalších suchých potravin (nože na chléb a cukrářské nože). Zoubky lze také překrojit tuhou slupku, blány a šlachy. Kromě toho lze nože s vroubkovaným ostřím využívat k porcování pečeně. V tomto případě získává povrch řezu pórovitý vzhled, což může být v určitých situacích žádoucí. Nůž s tvrdou vroubkovanou čepelí je vhodný ke krájení zmražených potravin. Využíváte-li k této činnosti nůž s hladkým ostřím, může čepel při krájení v potravinách snadno uvíznout. Chcete-li nůž vyjmout, pohybujte jim nahoru a dolů, po délce nože. Čepel v žádném případě neohýbejte, může se snadno poškodit. Zachovávejte opatrnost také v případě, že chcete vyjmout nůž, který uvízl v kosti, chrupavce, šlachách nebo podobnému materiálu.

 Zubaté ostří vydrží velmi dlouho ostré.