Kuchařské a kuchyňské nože

Cena:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | | 14»

   Vybrat vhodný kuchyňský nůž, je první krok k tomu, aby jste uměli krájet jako profesionální kuchaři. Stejně jako nůž je důležité na čem krájíte, používejte proto vždy měkčí materiály jako je dřevo či plast. Naprosto zásadní chybou je krájení na keramických talířích, plechu či skleněných podložkách. Na těchto materiálech se ztupí jakýkoli nůž i té nejvyšší kvality. Stejně jako i u jiných nástrojů do kuchyně se levné nože nevyplatí, proto se investice do kvalitních nožů se s jistotou projeví na výsledku vaší práce. Nožiřské výrobky německé, japonské nebo švýcarské produkce patří k těm dlouhodobě osvědčeným a to na celém světě.

 Je jasné, že používání optimálně nabroušených nožů přináší jisté nebezpečí, proto je potřeba k nim přistupovat s respektem a odpovídající péčí. Nože v perfektním stavu vám značně zkvalitní čas strávený vařením, neboť příprava s nimi bude jednodušší, snadnější a příjemnější.

 Kuchařský nůž je univerzální nůž do kuchyně. Jeho všestranost je odvozená od délky čepele, která bývá většinou 15-34 cm. Absolutně nejpoužívanější délka je 20 cm, jež z důvodu optimální velikosti vyhovuje nejvíce uživatelům. Dlouhou čepel lze využít jak k zabití humra, tak ke krájení syrového těsta či masa. Kratší čepele se dají využít k odkrajování zeleniny, ovoce nebo práci s rybami. Jsou i více vhodné pro ženy, neboť jim vyhovuje nižší váha nože.