Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Japonské ocele pro výrobu mečů a nožů

Kanetsune používá pro výrobu svých nožů tři druhy ocelí. 

White Steel - v japonštině zvanou shirogami, je to karbonová ocel bez přísad (tvrdost 60-61 HRC)
Blue Steel - v japonštině zvaná aogami, oproti white steel obsahuje příměsi chromu a wolframu, zvyšují odolnost (tvrdost 61-62 HRC)
Super Blue Steel - super aogami, tato ocel obsahuje vysoké množství uhlíku a chromu, má nevyšší tvrdost a odolnost vůči opotřebení (tvrdost 62-63 HRC)

Ocel pro Kanetsune vyrábí společnost Hitashi - Yasuki Hagane (YSS Yasuki Speciality Steel), ve měste Shimane za použití velmi kvalitní železné rudy. Tato ocel se používala a stále používá i pro výrobu tradičních japonských mečů nejvyšší kvality.

Péče o nože Kanetsune

 Nože Kanetsune jsou vyrobeny z prémiové japonské, vysoce uhlíkové oceli "Blue Steel" nebo "White Steel". Stejně jako ostatní vysoce-uhlíkové oceli vyžadují správnou péči a pravidelnou údržbu, která ochrání ocel před korozí.

1. ujistěte se po každém použití že Váš je nůž čistý a suchý
2. utřete čepel čistou látkou naimpregnovanou "Tsubaki" (Camellia olejem), ten bude chránit ostří před rzí. * Camellia olej se používal k ochraně tradičních japonských mečů.
3. v případě že došlo k pokrytí čepele rezavými fleky, můžete je vyčistit pomocí přípravku Norman (speciální odstraňovač rzi) Kanetsune.

Kuchyňské nože nejsou určeny k házení, sekání ani páčení. Neukládejte nože v koženém pouzdru dlouhodobě. Kyseliny které se používají na činění kůže by mohly způsobit korozi. Nebruste nože Kanetsune na vysokootáčkových bruskách, došlo by k spálení nože a ztrátě jeho vlastností. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.