Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Solingen-nepravdy, fámy a mýty

Mezi uživateli kvalitních nožů "Solingen" je rozšířeno velké množství nepravd, fám a mýtů. K jejich výskytu přispěla v neposlední řadě šuškanda z dob komunismu, kdy výběr nožů nebyl zrovna valný.
 

Solingen = značka nožů
Samotný název Solingen neslouží v praxi jako značka, ale jedná se o německé město bohaté na rudu a ve světě známé produkcí velmi kvalitních nožů. "Pravý" výrobci používají vždy název firmy + výraz Solingen. Jedná se např. o: Wüsthof Solingen, Burgvogel Solingen, Razolution Solingen, Dovo Solingen, Böker Solingen, J.A.Henckels Solingen a další. Jelikož má výroba v tomto městě značnou tradici, existovali zde stovky nožířů. Dnes jich jsou pouze desítky, ale kvalita zůstává.

        
Při koupi tedy sledujte zmíněnou kombinaci slov v názvu, aby jste nekoupili napodobeninu (fake). Ty se vyznačují tragickou kvalitou zpracování, nekvalitní ocelí, chybějícími písmeny v ochranné známce "Solingen" a příliš nízkou cenou.

 

 

 

Město Maniago
Dalším významným evropským městem, které se proslavilo nožířským uměním je italské Maniago. I zde je velmi dlouhá tradice výroby a má podobnou historii jako Solingen. Světoznámé značky z Maniaga jsou např: Fox Knives, Lionsteel, Frank Beltrame

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.