Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Japonské kuchyňské nože

 JAPONSKÉ NOŽE

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří také značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje.

Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky opravdu nízké váze je porcování potravin velmi obratné. Není pak problém s nožem pracovat bez únavy celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se uhlíková ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. Stačí však sem tam plochu namazat olejem, časem se také vytvoří drobná oxidace, která zvýší odolnost proti korozi. U vyšších řad japonských nožů už tvoří tvoří základ jádro z nerezové oceli, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich.

Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez. Japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla, je to nesrovnatelné. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. Udržují se také velmi snadno na obtahovací kůži, zvládne to navíc i neprofesionál.
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Nejprodávanější

Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Santoku 185mm Mahagon
 
3 290 Kč
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 210mm Mahagon
Kanetsune Hammered Damascus Gyutou 210mm Mahagon
Na objednání, dodáme přibližne za 20 dní
Kód: KC-902
 
3 290 Kč
Samura KAIJU nůž Santoku 180 mm
Samura KAIJU nůž Santoku 180 mm
Skladem (1 ks)
Kód: SKJ0095
 
1 849 Kč
Kanetsune Petty 135 mm
Kanetsune Petty 135 mm
Skladem (7 ks)
Kód: KC-363
 
1 130 Kč
Kanetsune Santoku 165 mm
Kanetsune Santoku 165 mm
Skladem (1 ks)
Kód: KC-360
 
1 499 Kč
Kanetsune Santoku 140 mm
Kanetsune Santoku 140 mm
Na objednání, dodáme přibližne za 20 dní.
Kód: KC-314
 
1 442 Kč
Kanetsune Santoku 165mm
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (4 ks)
Kód: KC-952
 
1 249 Kč
20240422@110135 H3D7553 Edit
Kanetsune Hammered Damascus Nakiri 160mm Mahagon
Na objednání, dodáme přibližne za 20 dní.
Kód: KC-905
 
3 290 Kč
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (5 ks)
Kód: KC-341
 
549 Kč
2 položek celkem
XinCross Tactical Chef Satin/carbon 210 mm
XinCross Tactical Chef Satin/carbon 210 mm
Na objednání, dodáme přibližne za 20 dní.
4 498 Kč
Kód: XC114
XinCross Tactical Chef stone wash/carbon 210 mm
XinCross Tactical Chef stone wash/carbon 210 mm
Na objednání, dodáme přibližne za 20 dní.
4 498 Kč
Kód: XC115

Každý mistr potřebuje své nástroje, a v japonské kuchyni není žádnou výjimkou. Japonské kuchyňské nože jsou zázraky řemeslného umění, které přinášejí nejen eleganci, ale také vynikající výkon a preciznost. Jsou symbolem mistrovství, které japonskými řemeslníky získalo celosvětovou prestiž. Ať už jste profesionálním šéfkuchařem nebo vášnivým amatérem, japonské kuchyňské nože vám přinesou novou úroveň radosti a inspirace do vaší kuchyně.

Japonské kuchyňské nože se odlišují svým jedinečným designem, zpracováním a použitými materiály. Nejvýznamnějšími rysy japonských nožů jsou:

  1. Ostrost a tenkost čepele: Japonské nože jsou pověstně ostřejší a tenčí než jejich západní protějšky. To jim umožňuje snadno pronikat do potravin a vytvářet dokonalé řezy. Ostrost je dosažena díky tradiční technice broušení, kterou japonská řemeslná tradice zdokonalovala po generace.

  2. Tvrdost a kvalita oceli: Japonské nože jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, jako je například damascénská ocel nebo ocel VG10. Tyto materiály jsou vysoce odolné a umožňují nožům udržet dlouhotrvající ostrost. Tvrdost čepele je často měřena na Rockwellově stupnici a japonské nože se obvykle pohybují mezi 60-65 HRC, což je znak vynikající kvality.

  3. Ergonomický design: Japonské nože mají ergonomicky navržené rukojeti, které se přizpůsobují tvaru ruky a poskytují pohodlný a pevný úchop. To je klíčové pro dlouhodobou práci v kuchyni bez únavy.

  4. Různé typy nožů: Japonské nože nabízejí širokou škálu typů, které jsou specializovány na různé úkoly. Například existují Santoku nože ideální pro řezání, Yanagiba nože pro přesné krájení sushi, Deba nože pro filetování ryb a mnoho dalších. Každý typ nože je navržen tak, aby splňoval specifické potřeby v kuchyni.

Vlastnictví japonských nožů není pouze o majetnictví luxusního nástroje, ale také o získání nového zdroje inspirace. Tyto nože vám umožní přinést do svých kulinářských dovedností nový rozměr a rozšířit svou kreativitu. Jejich precizní řezy, jedinečné provedení a nádherný vzhled přemění vaše každodenní přípravy jídla na skutečný umělecký zážitek. Vařte s elegancí a přesností a staňte se mistrem ve vlastní kuchyni!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.