Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 59,-Kč!

Japonské kuchyňské nože

Nejprodávanější

Kanetsune Hammered Santoku
Kanetsune Hammered Santoku
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-942
 
2 210 Kč
samura mo v stonewash nuz santoku 180 mm
Samura MO-V Stonewash nůž Santoku 180 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0094B
 
2 099 Kč
samura mo v stonewash nuz santoku 138 mm
Samura MO-V Stonewash nůž Santoku 138 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0093B
 
1 999 Kč
samura mo v stonewash grand chef knife 240 mm
Samura MO-V Stonewash Grand Chef Knife 240 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0087B
 
2 299 Kč
samura mo v stonewash nuz na rajcata 120 mm
Samura MO-V Stonewash nůž na rajčata 120 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0071B
 
1 139 Kč
samura mo v stonewash vykostovaci nuz 165 mm
Samura MO-V Stonewash vykosťovací nůž 165 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0063B
 
1 499 Kč
samura mo v stonewash nuz na chleba 230 mm
Samura MO-V Stonewash nůž na chleba 230 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0055B
 
1 849 Kč
samura mo v stonewash platkovaci nuz 230 mm
Samura MO-V Stonewash plátkovací nůž 230 mm
Přibližně 20 dní
Kód: SM0045B
 
1 899 Kč
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 POM 18cm
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 POM 18cm
Přibližně 20 dní
Kód: 2C 1021
 
1 419 Kč
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 ořech 18cm
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 ořech 18cm
Přibližně 20 dní
Kód: 2C 1021 NO
 
1 865 Kč
9 položek celkem
Due Cigni nůž kengata řada 1896 ořech 19cm
1 799 Kč
Kód: 2C 1020 NO
Due Cigni nůž kengata řada 1896 POM 19cm
1 369 Kč
Kód: 2C 1020
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 ořech 18cm
1 865 Kč
Kód: 2C 1021 NO
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 POM 18cm
1 419 Kč
Kód: 2C 1021
Due Cigni nůž Santoku Classica 18cm
944 Kč
Kód: 2C 759/18
Due Cigni nůž Santoku Classica 18cm
982 Kč
Kód: 2C 760/18
Due Cigni nůž Santoku Florence 18cm
1 379 Kč
Kód: 2C 676/18
Due Cigni nůž Santoku Florence 18cm
1 445 Kč
Kód: 2C 677/18
Due Cigni nůž Santoku řada 1896 ořech 18cm
1 607 Kč
Kód: 2C 1005 NO

 

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení