Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 69,-Kč!

Japonské kuchyňské nože

 

Japonské kuchyňské nože jsou kapitola sama pro sebe. K těm nejkvalitnějším a nejznámějším patří značka Kanetsune z nožířského města Seki City. Příprava snídaně, oběda nebo večeře se stane oblíbenou částí dne, díky neuvěřitelnému řeznému výkonu japonských nožů a to nejen díky lehkosti a obratnosti se kterým se s nožem pracuje. Snadné porcování čerstvé bagety, přípravy zeleninové oblohy, porcování masa, krájení ovoce pro osvěžující smoothie - to vše bude radostí díky dlouhotrvající ostrosti nože a díky nízké váze a obratnosti nebude problém pracovat s nožem celý den.
Jejich prvotním znakem je velmi nízký uhel nabroušení čepele, obvykle okolo 15 stupňů. Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25 stupňů.

 

Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi, je tedy nutná větší péče. U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, často z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit, prospěje mu i namazání olejem. Odměnou budiž uživateli krásný a čistý řez, japonským nožem se krájí velmi lehce, ostří proniká do potravin jako do másla. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000, pro konečné dotažení i 5000 grit. 
Nože z uhlíkové oceli jsou jasnou volbou pro profesionály, kteří hledají vynikající řezný výkon a nekompromisní výdrž ostrosti. Nože vyžadují dodatečnou, avšak jednoduchou údržbu a větší péči než nerezové oceli - udržování a skladování nože v suchu (občasné naolejování) je drobná daň za špičkové ostří a odolnost při velmi náročném celodenním používání nejen profesionály. Patinou při používání získáte jedinečný kousek, který vydrží náročné použití nože při porcování a připravování mnoha jídel a potravin.



Nejprodávanější

Kanetsune  Petty 120mm
Kanetsune Petty 120mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-954
 
1 095 Kč
Kanetsune Santoku 140 mm
Kanetsune Santoku 140 mm
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-314
 
1 442 Kč
Product 59565
Kanetsune Santoku 165mm
Skladem (4 ks)
Kód: KC-350
 
1 099 Kč
Samura MO-V nůž Santoku 138 mm
Samura MO-V nůž Santoku 138 mm
Skladem (4 ks)
Kód: SM0093
 
1 270 Kč
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Santoku 180mm s Pouzdrem
Kanetsune Minamo Kaze Wa-Santoku 180mm s Pouzdrem
Přibližně 20 dní
Kód: KC-823
 
10 080 Kč
Kanetsune Gyutou 180mm
Kanetsune Gyutou 180mm
Skladem (3 ks)
Kód: KC-951
 
1 249 Kč
Kanetsune Petty 120mm Plywood
Kanetsune Petty 120mm Plywood
Skladem (1 ks)
Kód: KC-707
 
1 248 Kč
Kanetsune Paring knife
Kanetsune Paring knife
Skladem (>5 ks)
Kód: KC-341
 
549 Kč
Kanetsune Nakiri 160mm
Kanetsune Nakiri 160mm
Skladem (1 ks)
Kód: KC-149
 
2 249 Kč
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
2 995 Kč –15 %
Dick nůž Santoku série 1905 délka 18cm
Skladem (>5 ks)
Kód: 8194218
Původně: 2 995 Kč  (–15 %)
2 546 Kč
9 položek celkem
Due Cigni nůž kengata řada 1896 ořech 19cm
1 799 Kč
Kód: 2C 1020 NO
Due Cigni nůž kengata řada 1896 POM 19cm
1 369 Kč
Kód: 2C 1020
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 ořech 18cm
1 865 Kč
Kód: 2C 1021 NO
Due Cigni nůž nakiri řada 1896 POM 18cm
1 419 Kč
Kód: 2C 1021
Due Cigni nůž Santoku Classica 18cm
982 Kč
Kód: 2C 760/18
Due Cigni nůž Santoku Classica 18cm
944 Kč
Kód: 2C 759/18
Due Cigni nůž Santoku Florence 18cm
1 445 Kč
Kód: 2C 677/18
Due Cigni nůž Santoku Florence 18cm
1 379 Kč
Kód: 2C 676/18
Due Cigni nůž Santoku řada 1896 ořech 18cm
1 607 Kč
Kód: 2C 1005 NO

Každý mistr potřebuje své nástroje, a v japonské kuchyni není žádnou výjimkou. Japonské kuchyňské nože jsou zázraky řemeslného umění, které přinášejí nejen eleganci, ale také vynikající výkon a preciznost. Jsou symbolem mistrovství, které japonskými řemeslníky získalo celosvětovou prestiž. Ať už jste profesionálním šéfkuchařem nebo vášnivým amatérem, japonské kuchyňské nože vám přinesou novou úroveň radosti a inspirace do vaší kuchyně.

Japonské kuchyňské nože se odlišují svým jedinečným designem, zpracováním a použitými materiály. Nejvýznamnějšími rysy japonských nožů jsou:

  1. Ostrost a tenkost čepele: Japonské nože jsou pověstně ostřejší a tenčí než jejich západní protějšky. To jim umožňuje snadno pronikat do potravin a vytvářet dokonalé řezy. Ostrost je dosažena díky tradiční technice broušení, kterou japonská řemeslná tradice zdokonalovala po generace.

  2. Tvrdost a kvalita oceli: Japonské nože jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, jako je například damascénská ocel nebo ocel VG10. Tyto materiály jsou vysoce odolné a umožňují nožům udržet dlouhotrvající ostrost. Tvrdost čepele je často měřena na Rockwellově stupnici a japonské nože se obvykle pohybují mezi 60-65 HRC, což je znak vynikající kvality.

  3. Ergonomický design: Japonské nože mají ergonomicky navržené rukojeti, které se přizpůsobují tvaru ruky a poskytují pohodlný a pevný úchop. To je klíčové pro dlouhodobou práci v kuchyni bez únavy.

  4. Různé typy nožů: Japonské nože nabízejí širokou škálu typů, které jsou specializovány na různé úkoly. Například existují Santoku nože ideální pro řezání, Yanagiba nože pro přesné krájení sushi, Deba nože pro filetování ryb a mnoho dalších. Každý typ nože je navržen tak, aby splňoval specifické potřeby v kuchyni.

Vlastnictví japonských nožů není pouze o majetnictví luxusního nástroje, ale také o získání nového zdroje inspirace. Tyto nože vám umožní přinést do svých kulinářských dovedností nový rozměr a rozšířit svou kreativitu. Jejich precizní řezy, jedinečné provedení a nádherný vzhled přemění vaše každodenní přípravy jídla na skutečný umělecký zážitek. Vařte s elegancí a přesností a staňte se mistrem ve vlastní kuchyni!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.