Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Výrobci nožů - J

Janča

Zdeněk Janča se noži zabýval již v chlapeckém věku. Jeho prvním nožem byl klasický zavírací nožík. Když se pokoušel vyrábět nože poprvé, příliš se mu to nedařilo. Janča se snažil vyučit v různých oborech. Nakonec pracoval jako výrobce pochev z kůže. Pomalu přecházel k práci s ocelí, k sestavování a dokončování nožů. Užívá výhradně zvláštní materiály. Čepele jeho nožů jsou z korozivzdorné oceli 440C, D2, ATS34 a RWL-34 nebo z moderního práškového damašku. Rukojeti vyrábí ze dřeva tropických stromů. Ornamenty a kování jsou často zhotoveny z alpaky, stříbra, damašku a z korozivzdorné oceli. Pochvy vyrábí z hověziny nebo z rejnočí, žraločí, hadí, ještěrčí a krokodýlí kůže. K jeho známým nožům patří: 

Africa
Hunter of Woods
Pre-Historic
The Bat
The Tooth

Jobin 

Jacques Jobin se narodil v roce 1951 ve městě Levis, kde také vyrostl a dodnes bydlí. V roce 1985 vyrobil Jobin svůj první nůž. Tenkrát to bral jako koníček, postupně si ovšem vytvořil na výrobě nožů závislost, věnoval jim stále více času a nakonec se stal profesionálním nožířem. Všechnu práci dělá sám, přičemž používá pouze jednoduché nářadí a hrubý materiál. Při navrhování a výrobě nožů se nechává inspirovat událostmi každodenního života. Mnohé jeho nože jsou štíhlé a originální, ale nejsou extravagantní. Vyrábí 10-30 nožů za rok, od miniatur až po meče. Pracuje prakticky neustále, sedm dní v týdnu. Nevyrábí nože na zakázku, hotový nůž je vždy na prodej a může si jej koupit každý. Mezi známé nože patří: 

Battlestar 

Camp Knife 

Fancy Damast 

Fancy Hunter Bowie 

Pegasus 

Space Bowie

Jordan

Andrew Jordan pochází z kovářské rodiny. Absolvoval plné vzdělání nožíře, podařilo se mu odjet na stáž v Japonsku, kde se učil pod vedením japonského mukansy neboli nožíře. Andrew je tak jedním z mála Evropanů, kteří viděli celý proces užití středověkých kovářských postupů. Po absolvování žil ve Spojených státech amerických. Při výrobě nožů Andrew uplatňuje znalosti moderní metalurgie a zároveň prastaré metody. Všechny nabité znalosti a zkušenosti uplatňuje při své práci. Klade důraz především na funkčnost a harmonii. Tvary čepele, záštity a rukojeti musejí přecházet plynule jeden v druhý. Za nejdůležitější považuje čepel. Ke kalení ostří používá prastarý postup. Jordan vyrábí nože pro zaujatého zákazníka-znalce, který dokáže ocenit vysokou kvalitu ručně vyrobeného nástroje. Tato vysoká kvalita bývá dosažena správným vykováním čepele, kalením a následným temperováním. K jeho nožům patří: 

Bowie

Saxon Saex

Small Knife

Jurkijevic

 Simeon Jurkijevic je skutečný světoobčan. Má rusko-maďarský původ, ale vyrůstal v Srbsku. Tam se také stal učněm známého Bély Bernarda, který je děkanem společenství nožířů a restaurátorů. V roce 1966 emigroval Jurkijevic do Austrálie. Jako emigrant pracoval zpočátku všude, kde se dalo. V roce 1986 si však zřídil šlechtitelskou farmu specializovanou na mango. Ve volném čase začal vyrábět nože. Postupně jej výroba nožů zaujala natolik, že se jí začal věnovat na celý úvazek a farmu pronajal. Nože ková ručně ze starého železa, které pochází z aut, nářadí a ze strojů. Používá především australské druhy dřeva a místní drahokamy a polodrahokamy. Vyráběl již nůž např. ze zadní osy policejního motocyklu. Rovněž dělal nůž z motoru Ferrari. Jurkijevic vyrábí ke svým nožům také pochvy. Jeho žena Paulina se zabývá zdobením nožů a jeho druhý syn s ním pracuje v kovárně a zdobí nože rytinami. K jeho nožům patří: Australian Bowie

Bread Knife

Damascus Carving Knife

Damascus Dagger

Double Edged Pigsticker

Džambíja

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.