Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Dick, nože nejvyšší kvality

Historie a vývoj výrobce kuchyňských nožů Dick Germany.
 


Historie továrny:

1778 Johann Friedrich Dick založil první dílnu v Esslingen. 
1873 Paul Friedrich Dick převzal společnost. 
1878 Konstrukce malé továrně v Esslingenu, 20 zaměstnanců, první výrobní stroje. 
1889 výroba přesunuta do nového závodu v Esslingenu, Kollwitz- / Fleischmannstrasse, 100 zaměstnanců. Výroba kompletního programu, zahájení výroby dalších speciálních nástrojů, řeznických nožů a sekáčků.
1893 Světová výstava v Chicagu, celosvětové uznání Friedr. Dick programu. 
1924 založení Wilh. Meeh GmbH, Wiernsheim.Výroba kovových kotoučových pil. 
1977 Založení pobočky v Bayreuthu (výroba nožů). 
1988 Založení distribučního skladu v Birminghamu, Anglie. 
1989 Wilhelm Leuze, synovec Paula F. Dicka, převzal společnost jako nový prezident. 
1991 založení francouzské prodejní společnosti F.Dick SARL, Francie. 
1992 založení USA prodejní společnosti Friedr. Dick Corp., USA. 
1992 Akvizice továrny von den Steinen v Remscheidu. 
1993 Spolupráce s UMV, Švýcarsko.
1994 Prodejní kancelář Lainate / Milán, Itálie.
1997 správa a výroba přesunuta z Esslingenu do Deizisau. 

Jak poznat kvalitní nůž?

Jen když ho vezmete do ruky, okamžitě cítite rozdíl: řezání je nyní potěšením. Nůž řady Premier Plus je kovaný, perfektně vyvážený a ergonomicky tvarovaný. Stačí se podívat na tvar rukojeti - unikátní. Výrobní proces zajištuje spojení čepele a rukojeťi pevně dohromady, bez mezery. To znamená že se i ty nejmenší zbytky potravin nebo kapalin neusazují ve štěrbinách. Další důležitou vlastností je ocelová slitina a proces kalení. Nože Dick jsou vyrobeny ze slitiny X45CrMoV15, obsahující chrom zvyšující odolnost proti opotřebení, molybden zajišťující odolnost proti korozi a uhlík pro tvrdost. A protože pouze ostrý nůž je dobrý nůž, každý Dick nůž je perfektně nabroušen před tím než opustí výrobní závod. 

1. kovaný nůž, pevné spojeni čepele a rukojeti bez štěrbin, vykované do perfektně tvarovaného ostří. Optimální vyvážení, retence hran a ergonomických vlastností.

2. Hřbet čepele se používá pro zatlačení při dělení chrupavek, ale také pro rozlomení skořepin mořských plodů

3. Drobné práce, loupaní zeleniny je vhodné provádět s přední částí čepele.

4. Zaoblený tvar ostří je ideální pro houpavý způsob řezání a krájení. Tato část ostří umožňuje řezání téměř všech potravinářských surovin.

5. Zadní část čepele se používá pro řezání tvrdých materiálů, protože umožňuje snadné vyvinutí síly.

6. Široká strana nůž se používá také pro zploštění a tvarování připraveného jídla. Rovněž poskytuje dostatečný prostor mezi rukou na rukojeti a prkénkem.

Dick při výrobě nožů používá moderní materiály i tradiční postupy spojené do jednoho celku. Současnou konstrukci nožů Dick vyvinul v roce 1905, v podobě 10-palcového nože pro šéfkuchaře. Kované nože jsou vyroben z vysoce kvalitní německé XCrMoVMn nerez oceli - jí dávají přednost profesionální kuchaři - čepel lze dobře naostřit, nůž má ideální rovnováhu, ke konci se zužuje. Jemně dispergovaná martenzitická struktura je vyvinuta technologickým postupem (začíná se s tvrdostí více než 60 HRC). Díky procesu temperování high-tech při teplotě asi 1950 stupňů F a prudkého ochlazení až na teploty okolo -310 stupňů F. Cílem několika etap temperování je snížit tvrdost na 55HRC, ta zaručuje ostrost i houževnatost. Nože jsou vyrobeny v Německu, každý Dick je broušený ručně - stejně jako to bylo prováděno celý čas od založení firmy v roce 1778. Dick nůž lze mýt v myčce, ale doporučujeme ruční omytí prostředkem na nádobí, pak  opláchnout vodou a důkladně vysušit ručníkem. Na nože Dick poskytujeme doživotní záruku.

Kuchyňské nože F.Dick zahrnují několik sérií, které se liší jak základním zpracováním, kované či lisované, tak i provedením rukojetí.
Mezi kované řady F.Dick patří: exklusivní 1905, populární Premier Plus, konzistentní Active Cut,  brilantní Premier Worldchefs (WACS) a nejcenější série 1778.
Lisované řady představují: fascinující Red Spirit, damašek série 1893, tradiční Superior, lehká ProDynamic a extra ostrá asijská Asiacut.

F.Dick nabízí také řeznické nože v několika sériích: spolehlivá ErgoGrip, speciální Mastergrip, antibakteriální SteriGrip, profesionální ExpertGrip, přehledná DetectoGrip.   

Kompletni nabídku Dick najdete zde

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.