VG-10
- VG1 - slušná výdrž ostří a poměrně tvrdá ocel, používaná hlavně u kuchyňských nožů levnějších řad. Nabízí skvělou korozivzdornost a odolnost ostří. Typická tvrdost dle Rockwella až 60 HRc. Japonsko / Takefu Special Steel Company. (1% Uhlíku (C), 14% Chrómu (Cr), 0.3% Molybdenu (Mo))
- VG2 - nízkouhlíková nerezová ocel používaná primárně u levnějších kuchyňských nožů. Lze poměrně snadno nabrousit do žiletkového ostří. Ocel je používáná specielně pro výrobu tenkých čepelí, které tato ocel bez problémů udrží. Typická tvrdost dle Rockwella až 59 HRc. Japonsko / Takefu Special Steel Company. (0.65% Uhlíku (C), 14% Chrómu (Cr), 0.15% Molybdenu (Mo))
- VG10 - jedna z nejoblíbenějších japonských ocelí primárně určena pro výrobu kuchyňských nožů. Japonské zlato, velice ušlechtilá ocel s výtečným udržením ostří a vysokou možností jemné fazetky. S oblibou používána i na kapesní nože např. firmou Spyderco, nebo Mcusta. Opravdu famózní ocel s vysokou hodnotou užitku proti ceně. Brousitelnost je velmi snadná, ostří se dá jednoduše také udržovat na obtahovací kůži . Typická tvrdost dle Rockwella až 61 HRc. Japonsko / Takefu Special Steel Company. ( 1% Uhlíku (C), 15% Chrómu (Cr), 1% Molybdenu (Mo), 0.25% Vanadu (V), 1.5% Kobaltu (Co)