Kasumi Sashimi 21cm
Kód: K85021Související produkty
Detailní popis produktu
Kasumi nože jsou vyrobené z japonské oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku a damašku o 32 vrstvách, který je ručně kovaný.
Tvrdost 59-60 Rockwell poskytuje vynikající řezivé vlastnosti a udržuje nůž po dlouhou dobu ostrý.
Rukojeť je vyrobena z odolného exotického dřeva Pakka, velmi příjemně padne do ruky a je hygienicky nezávadná.
Délka ostří 21 cm.
Vyrobeno v Seki City, Japonsko.
Dodává se v dárkovém balení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Od roku 1916 se Sumikama věnuje výrobě těch nejlepších japonských příborů a nožů a čerpá z více než 100 let znalostí a zkušeností s výrobou mečů v Seki. Kasumi je značka nožů vyráběná v továrně na příbory Sumikama v Seki v Japonsku, jednom z nejznámějších japonských výrobců nožů a příborů.
Jméno Kasumi, které v japonštině znamená „mlha“, bylo zvoleno pro uvedení a prodej nožů z damaškové oceli po celém světě. Sumikama byla jedním z prvních velkých japonských výrobců nožů, kteří používali potaženou damaškovou ocel s jádrem VG-10, kterou napodobilo mnoho dalších výrobců.
Sumikama se nachází ve městě Seki v centru prefektury Gifu a je jedním z nejdůležitějších center výroby nožů v Japonsku. Historie výroby nožů v okolí Seki sahá více než 780 let do minulosti.
Podmínky v této oblasti jsou pro výrobu nožů ideální: vynikající dřevěné uhlí z borových lesů a čistá voda z kopců a hor řek Nagara a Tsubo. Seki, původně domov japonských samurajských mečů, si od té doby získalo v Japonsku i v zahraničí reputaci výrobce výjimečných kuchyňských nožů. Vyrobeno v Japonsku

| Výrobní společnost : | Sumikama Cutlery (Seki, Japonsko) |
|---|
