Kanetsune Yama-Zakura 180
Code: KB-162Related products
Product detailed description
Krásně zpracovaný nůž kde vynikne japonský san mai z oceli bluesteel, která obsahuje podíl wolframu. Tím se zušlechtěná ocel stává velice odolnou s vysokou výdrží ostří. Výjimečně pak působí i čistě zpracované podélný sendvič sanmai v kontrastu s kovářským kladívkováním. Přírodně zpracovaný nůž s dřevěnou rukojetí a také dřevěným pouzdrem s koženým opletem k upevnění na opasek dává pocit výjimečnosti.
S nožem se vrátíte zpět k jeho funkčnosti a jednoduchosti. Tradiční zpracování podtrhuje věhlas výrobce a velice slušně zpracované ostří, které je naostřeno jako žiletka. Pro použití s dlouhotrvající ostrostí hovoří i plošný výbrus, který má podobné vlastnosti a odolnost jako zaoblený konvexní výbrus. Dřevěná rukojeť padne i do větších rukou jako ulitá.
Řada nožů "YAMA-ZAKURA" má dlouhé čepele ve stylu Ken-Nata, které jsou užší než běžné japonské čepele ve stylu Ken-Nata pro bodnutí zvířat při lovu.
Celková délka: 32,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Ocel: Blue Steel
Tvrdost: 61 - 62 HRC
Rukojeť: dřevo třešeň
Hmotnost: 330 g
Pouzdro: Magnolia wood
Made in Japan
Additional parameters
Category: | Fixed blade |
---|---|
Blade material: | Carbon Steel |
Blade length: | 15 to 20 cm |
Handle material: | wood |
Be the first who will post an article to this item!
Amazing knives with a history of over 800 years, BEAUTIFUL AND EXTREMELY SHARP! Seki City, the city of leaves, has the largest number of Japanese sword makers and knife makers in all of Japan. They have been continuing this inimitable craft for hundreds of years and have passed down the tradition of classic Japanese sword making from generation to generation. Today, these exquisite knives and swords are exported all over the world, and VG-10 steel has also become famous thanks to the Spyderco knife company. Made in Japan