Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Blog, Strana 3

Holení břitvou

Holení břitvou zažívá v posledních letech velký boom, spousta mužů přišla na to že tak hladce a dokonale se neoholí žádným jiným způsobem. Tento způsob holení však vyžaduje určité znalosti i zkušenosti, více se dozvíte našem v článku.   Jak naostřit břitvu a další uživatelské tipy Břitvy zakoupíte v našem obchodě.Jak se starat o bř...

Druhy a typy kuchyňských nožů

Kuchyňské nože   Kuchařské a kuchyňské nože ... jde o širší a poměrně tvrdé nože. Vzhledem k širokému ostří je mezi prsty svírajícími rukojeť nože a prkénkem zachována dostatečná vzdálenost. Při krájení a porcování, při nichž se čepel pohybuje směrem k prkénku, lze širokým a zakřiveným ostřím snadno manipulovat rukou svírající ruk...

Dělení kuchyňských nožů Victorinox

Mistr kuchař a řezník, ale i dobrá hospodyně vědí, že bez kvalitního kuchyňského nože se neobejdou. I v současné době nepostradatelný nástroj, který nechybí ani v najmechanizovanejší kuchyni a řeznické výrobě. S kvalitním nožem se řeže snadněji, rychleji a přesněji, práce je efektivnější a bezpečnější. Také v dobré domácí kuchyni se vyplatí mít kva...

Vybrusy čepelí

Čepele nožů 1) Hollow ground - ostří charakteristické pro břitvy , velmi ostré, ale slabší hrana, která vyžaduje pro udržování řemen.2) Flat ground - ostří začíná už od hřbetu čepele, z čepele je odstraněno hodně materiálu, je náročnější a dražší na výrobu. Faktor, který omezuje jeho komerční využití. Je obětována trvanlivost ve prospěch větší ost...

Fox Knives Karambit

Karambit Fox patří jednoznačně k nejlepším na trhu. Kvalita zpracování, použitá ocel a široká nabídka modelů jej předurčuje k celosvětovému úspěchu.     Hned v úvodu je třeba předestřít, že italský Fox zahrnuje ve svém sortimentu nejen "ostré" verze, ale i "trainer" verze, tedy tréninkové. Pro začínající majitele karambitu se jedná o...

Ostření a broušení nožů

Ostření a broušení je dost podstatný rozdíl, který si většina lidí ani neuvědomuje. Článek popisuje specifika obou činností.  Pod pojmem „ostření“ máme na mysli:(1) obnovu svislé polohy „krystalické struktury kovu“ u řezného ostří nože, aniž by byla odstraněna vrstva kovu;(2) odstranění ohybu (hřebenu), který se vytvořil v důsledku broušení p...

Nevhodné způsoby broušení nožů

Za dobu co prodáváme a brousíme nože jsme se setkali se spoustou nožů, kterým jejich majitelé, případně nezkušení brusiči svým nevhodně zvoleným broušením spíše uškodili, než pomohli k lepšímu výkonu.    Asi nejčastější způsob nožů, který nelze obecně doporučit je protahování nástrojem, který má ve štěrbině, kterou projíždí čepel nože...

Jak brousit keramický nůž

Jak brousit keramický nůž. I keramické nože, přestože jsou velmi tvrdé, se časem otupí. Na jejich naostření lze použít brousky diamantové, ty jsou ještě tvrdší než keramika. Diamantový brousek Diamantový brousek lze použít pro ostření všech typů nožů, včetně keramických a titanových nožů a nožů z uhlíkové a nere-zavějící oceli. Součástí brousku...

Čištění a uchovávání nožů

Mistr kuchař a řezník, ale i dobrá hospodyně vědí, že bez kvalitního kuchyňského nože se neobejdou. I v současné době nepostradatelný nástroj, který nechybí ani v najmechanizovanejší kuchyni a řeznické výrobě. S kvalitním nožem se řeže snadněji, rychleji a přesněji, práce je efektivnější a bezpečnější. Také v dobré domácí kuchyni se vyplatí mít kva...

Broušení a vše okolo

Ostření a broušení nožů patří k základním činnostem, které je nutno provádět, pokud chceme aby nůž fungoval správně. Žádný nůž na světe se neobejde bez toho aby ho bylo nutno občas nabrousit. Rozdíly v broušení Na prvních dvou fotografiích jsou vidět ostří nožů broušené "V brousky" ze slinutých karbidů. Tyto brousky několika protaženími dosáhnou ...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.