Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Výrobci nožů - T

Tighe

Brian Tighe je kanadský všeuměl z Ridgeville ležícího v provincii Ontario. Vyrábí nástroje a matice a zároveň fotografuje a je průmyslový návrhář – nože vyrábí na zakázku dle vlastních návrhů. Tighe se pro výrobu nožů nadchl hned, jak poprvé uviděl ručně vyráběné nože. Metodou pokus-omyl se vypracoval k dokonalosti, ačkoli měl již na počátku značné znalosti o zpracování kovů; původní profesí je totiž nástrojář.

Tighe Tac 

Nůž Tac je tradiční zavírací nůž pro gentlemana. Tac se vyrábí ve dvou velikostech, obě mohou mít hladké nebo částečně zoubkované ostří. Má speciální kostru InterFrame s boční pojistkou. Rukojeť je z materiálu Zytel, čepel je vyrobena z korozivzdorné oceli. Má kopinatý tvar s nepravým ostřím. Na pravé straně nože je umístěn klip. Nůž Tac je skvěle vyvážený zavírací nůž. Velký nůž má celkovou délku 18,8 cm. Rukojeť měří 10,5 cm. Čepel má sílu 3 mm a je 8,3 cm dlouhá. Tento nůž váží 98 g. Menší nůž má celkovou délku 15,3 cm. Rukojeť je dlouhá 8,6 cm a délka čepele činí 6,7 cm. Čepel je o něco tenčí, má totiž sílu 2,5 mm. Hmotnost tohoto nože dosahuje 57 g.

Timberline 

Tradiční výrobce nožů Timberline nabízí široký výběr pozoruhodných nožů, bojové nože Zambezi, i kapesní nože vybavené moderními hi-tech pojistkami linerlock. 

Tatarnikov

Konstantin Nikolajevič Tatarnikov se narodil 27. října 1961 v Tule. Nemá umělecké vzdělání, ačkoli pochází z rodiny malířů. Začal se učit výrobcem pažeb ve středisku návrhů a výzkumů v oblasti sportu a zbraní. Po ukončení vojenské služby hledal způsob, kterým by navenek vyjádřil své znalosti a myšlenky, a také to, co by ho uspokojovalo. Prvními výrobky, které Tatarnikov zpeněžil, byly šperky pro ženy z přírodních materiálů, např. z ořechu, perleti, ze stříbra a zlata. Jejich výrobou získával zkušenosti, zlepšoval si techniku a tvořil základy pro budoucí nové zajímavé činnosti. V roce 1990 začal vyrábět také nože. Jeho prvním produktem byl velký meč, který vystavoval na výstavě „Umělci regionu Tula“ v roce 1991. K jeho nožům patří: 

 

Gold Hop

Jungle

Thistle

Thorburn

 André Thorburn se narodil 12. května 1956 v Johannesburgu v Jihoafrické republice. Pochází z rodiny umělců, kteří využívají svého talentu. Během vojenské služby pracoval jako řidič. Potom se vzdělával, aby se mohl stát farářem, ale v té se také seznámil se svou budoučí ženou Marietje. V roce 1989 se náhodou setkal s Roelfem Swanepoelem, který jej seznámil s nožířinou. Dařilo se mu natolik dobře, že se v roce 1996 začal výrobou nožů živit. V současné době sám pořádá kurzy pro začínající nožíře. Zahraničním zákazníkům prodal již velké množství svých výrobků. Navštěvuje národní výstavy nožů a často se účastní různých loveckých trh. Specializuje se na lovecké nože zdobené rytinami a na zavírací nože. Používá neobvyklé materiály, mimo jiné perleť, mamutovinu, pouštní železné dřevo a kořenici amboina, ale také místní suroviny, jako je žirafí kost nebo zub nosorožce. Čepele vyrábí ze švédské oceli Damasteel, 12C27 Sandvik, korozivzdorné oceli 440C, oceli BG42 a ze zvláštních druhů damaškové oceli. K jeho nožům patří: 

 

Abalone Folder

Damasteel Folder

Goldlip Pearl Folder

Mammoth Folder

Mammoth Folder

Mammoth Folder

Pearl Folder

Pearl Folder

Sandvik Folder

Timofejev

Valentin Timofejev se narodil v roce 1940 v přístavním městě Vladivostoku. Malého Valentina fascinovaly příběhy o krásných předmětech, které námořníci dováželi z přístavů na Dálném východě a jež měly exoticky znějící jména. Dům jeho rodičů se nacházel blízko muzea umístěného ve starém kostele, kde ležely hromady chladných zbraní. Timofejev si prohlížel velké meče, nože, šavle, které mu záhy učarovaly a díky nim začal vyrábět své první nože. Vyrobil i finské nože s typickou rukojetí, ale nikdy nedosáhly představ uchovaných v jeho vzpomínkách. Za ideální chladné zbraně považuje důstojnické dýky, jaké se vyráběly před rokem 1917. Takové zbraně jsou ovšem výlučně na ozdobu. Vzhledem k rostoucí kriminalitě sklidil úspěch jeho nožík Valentinka, který se velmi hodí k sebeobraně. Již od roku 1975 Valentin vyrábí i sběratelské nože. Mnoho jeho děl se nachází v soukromých sbírkách. K nejznámějším nožům tohoto nožíře patří: 

 

Etude On Motives of the Country of the Rising Sun

Euridica Silver Age

Valentinka

Tobolák

Libor Tobolák se narodil v roce 1972 v České republice. Živí se jako zahradní a bytový architekt a nožířství je jeho koníčkem. Používá téměř výhradně přírodní materiály, mamutovinu, antilopí rohovinu, zvláštní druhy dřeva, kost a čelisti. Tobolák používá rovněž minerály, které zasazuje do stříbra a do zlata. Kvalita oceli a její vlastnosti podle něj hrají důležitou úlohu. Vyrábí z korozivzdorné oceli ATS-34, RWL-34, 12C27, 440V a Damasteel. Také si vyvinul vlastní niklový damašek. Mezi jeho nože patří: 

 

Buffalo Hunter

Eagle

Grizzly Jaw

Grizzly Silver

President

Trompeter & Ritchi

 Egon Tromepeter se zabývá ruční výrobou nožů již 25 let. Původně je jednalo o obvyklé lovecké nože a nože pro kempování, přesto se vyznačovaly vysokou kvalitou. Trompeter si pomalu získával proslulost a okruh jeho zákazníků e díky jejímu ústnímu šíření velice rychle zvětšoval. Egon Trompeter je sice poněkud konzervativní a nesleduje každý nový trend, ale již před mnoha lety začal vyrábět čepele z nového materiálu Cohard, což je slitina kobaltu s přirozenou tvrdostí 61 HRC. Trompeter vyrábí nože především z ocelí ATS-34 a 440C nebo ze speciální korozvizdorné práškové damaškové oceli. Rovněž na rukojeti užívá různé materiály, jako např. titan, uhlíkové skelné vlákno, různé druh dřeva a mamutovinu. Egon vyznává věcný a strohý styl. Jeho výrobky postrádají zbytečnosti. Občas však na tento rys zapomene a pak vznikne zvláštní nůž, unikát, jaký je vždy jen jeden. Takové nože, zdobené technikou scrimshaw, se však vyskytují jen zřídka. Jedním z předních evropských umělců na tomto poli je Richard „Ritchi“ Maier, který se vyučil rytcem do oceli ve speciální rytecké škole ve Ferlachu. Touto speciální technikou dosahuje téměř efektu fotografie. V roce 1991 založili firmu Trompeter & Ritchi. V současné době se zabývají výrobou ušlechtilých nožů a vytvářením nádherných kreseb scrimshaw. K jejich nejznámějším nožům patří: 

 

Cat

Cheetah

Horse

Jaguar

Lion Cub

Mammut

Otter

Tiger

Tumpek

 Ference Tumpek se narodil v roce 1958. Práci s kovy se naučil během učení v oboru nástrojař a nože vyrábí od roku 1975. Zpočátku pracoval ve velké továrně na nože, kde vyráběl zvláštní nože jako dary pro obchodní partnery. V roce 1989 se osamostatnil a založil dvě firmy. Firma DNC Knives vyrábí standardní kvalitní nože a zaměstnává pět lidí, kteří ručně vyrábějí nože a dýky v malých sériích. Kromě toho existuje firma Tumpek Knives, kde vznikají zvláštní a cenné sběratelské nože. K jeho nožům patří: 

 Big Lion 

Lion II 

Mammut 

 Tereza 

Wiener Walzer

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.