Přes 8000 nožů a dalšího příslušenství máme skladem na prodejně! Doprava od 72,-Kč!

Pakkawood

Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Při výrobě je využito moderních procesů, pečlivě vybraná dýha z tvrdého dřeva je napuštěna teplem tvrzenou pryskyřicí.

Pakkawood - materiál pro střenky

Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Při výrobě je využito moderních procesů, pečlivě vybraná dýha z tvrdého dřeva je napuštěna teplem tvrzenou pryskyřicí. Pod intenzivní teplotou a tlakem je několik vrstev tohoto napuštěného tvrdého dřeva zataveno v pevný materiál – v homogenní kus hmoty, která:

- krásně vypadá
- je pevná a odolná
- je stabilní
- je odolná vůči vlhkosti a jiným nepříznivým vlivům

Pakkawood je napuštěné barvou po celé své tloušťce, a nakonec ztvrzené pryskyřicí. Hotový díl je nabroušen a naleštěn bez použití jakéhokoliv spreje.
Produkty z Pakkawood mohou být vyráběny v mnoha různorodých tvarech, velikostech, barvách a provedeních. Tak jako v přírodě, kde není možné nalézt dva stejné kusy dřeva, tak stejně u našich dřevěných produktů platí, že dva kusy nevypadají nikdy stejně. Individuální vlastnosti každého kusu způsobují jednak rozdíly v barvě a struktuře dřeva, ale také odlišná reakce při broušení a konečné úpravě.

 

 

Palisandrové dřevo - vhodný materiál pro střenky nožů 

Palisandrové dřevo je dřevo hnědé, tvrdé a velmi těžké pocházející z tropických jihoamerických stromů rodu Dalbergia nigra. Podobné dřevo se nazývá také Rosewood. Pro svoje vynikající vlastnosti je často používáno i pro výrobu hudebních nástrojů.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.